Ohjeita myyjille

Luethan alla olevat ohjeet huolellisesti. Näin voimme taata sujuvan ja mukavan myyntijakson juuri sinulle!

MYYNTIPAIKKA

Yksi vuokraviikko on 7 myyntipäivää ja varaus on voimassa toistaiseksi. Myyntipaikka sisältää pöydän neljällä hyllyllä, vaaterekin, hälyttimet sekä henkarit. Lisäksi käytössäsi on vitriini arvotavaroille ja taulut on mahdollista ripustaa seinälle. Arvokkaat tuotteet kannattaa varustaa hälyttimellä.

Parhaiten saat myydyksi puhtaita, ehjiä ja hyväkuntoisia vaatteita ja tavaroita. Tuo siis myyntiin vain sellaista tavaraa, mikä sinulle itsellesikin kelpaisi vielä käyttöön. Kaikkea tavaraa ei aina kannata tuoda kerralla, sillä jos tavaraa on liikaa, ei pöytä välttämättä houkuttele asiakasta yhtä hyvin kuin väljempi pöytä.

Myyntipaikan siisteys vaikuttaa myös oleellisesti myyntiin ja me Aarreaitassa huolehdimme pöytien päivittäisestä siivouksesta. Järjestäthän pöytäsi kuitenkin aina, kun käyt tuomassa lisää tavaraa. Älä laita mitään myyntitavaroita lattialle. Myös tavaroiden levittäminen käytäville tai pöydän eteen on kielletty, eikä tyhjiä pusseja tai laatikoita saa säilyttää pöydän alla.

Piraattituotteiden, aikuisviihteen, päihteiden, lääkkeiden, vaarallisten aineiden ja esineiden sekä elintarvikkeiden myynti on kiellettyä. Pidätämme oikeuden poistaa kielletyt tai epäasialliset tuotteet myynnistä.

PÖYDÄN VARAAMINEN JA HYVÄKSYMINEN

Voit varata pöydän paikan päällä, sähköpostitse, soittamalla tai Facebook-viestillä. Kun varaat pöydän, lisäämme sinut jonoon ja ilmoitamme arvion jonon pituudesta.

Varauksen yhteydessä saat tunnukset Kirppari-Kalle -järjestelmään, mikäli sinulle ei ole niitä ennestään. Käy tutustumassa Kirppari-Kallen sääntöihin, päivitä sinne tietosi ja allekirjoita sopimus. Hinnoittelun voit aloittaa heti tunnukset saatuasi. (Voit ladata Kirppari-Kallen ohjeen tästä).

Kun vuorosi koittaa, saat meiltä viestin vapautuvasta pöydästä. Vastaa mahdollisimman pian joko viestillä tai soittamalla, sopiiko kyseinen aloitusajankohta sinulle. Jos kyseinen ajankohta ei sovi, palaat takaisin jonoon odottamaan seuraavaa vapautuvaa pöytää.

Emme pidä pöytää tyhjillään veloituksetta, joten hyväksyessäsi aloitusajankohdan, olet velvoitettu maksamaan vuokraa kyseisestä päivästä alkaen. Jos haluat peruuttaa varauksesi, tulee se tehdä vähintään 24h ennen alkavaa myyntijaksoa.

ALOITUS JA LOPETUS

Voit tuoda tavarat pöytääsi myyntijaksosi alkamista edeltävänä päivänä, puoli tuntia ennen sulkemisaikaa tai aloituspäivänä klo 10 alkaen. Ilmoitathan kassalle, kun saavut tuomaan tavaroita pöytääsi.

Myyntijakson irtisanomisaika on kaksi vuorokautta ja lopettamisilmoitus täytyy tehdä kirpputorin aukioloaikojen puitteissa tai se siirtyy automaattisesti seuraavalle päivälle.

Voit itse valita myyntijaksosi pituuden. Se voi olla muutakin kuin tasaviikkoja eikä etukäteen tarvitse päättää, kuinka pitkä myyntijakso tulee olemaan. Lopettaa voi milloin tahansa, huomioiden kahden vuorokauden irtisanomisajan. Mikäli saavut tyhjentämään pöytääsi ilmoittamatta, veloitamme vuokran myös irtisanomisajalta.

Pöytä tulee olla tyhjänä lopetuspäivänä tuntia ennen kirpputorin sulkemista. Saapuessasi tyhjentämään pöytää, ilmoittaudu ensin kassalle ja aloita tyhjentäminen vasta sen jälkeen. Jos pöydästäsi löytyy tavaraa, joka ei ole sinun, tuothan nämä kassalle. Tuo lopuksi kassalle myös mahdolliset ALE-kyltit. Tarkista myös myyntijakson päätteeksi onko laputtomien tuotteiden joukossa omia tuotteitasi.

Jos et saavu paikalle tyhjentämään pöytääsi ajoissa, joudumme tyhjentämään sen puolestasi ja veloitamme tästä 10 euroa.

Mikäli et halua tavaroitasi myyntijakson loputtua takaisin, voimme etukäteen sovittaessa tyhjentää pöytäsi veloituksetta sekä toimittaa jäljelle jääneet tavarat hyväntekeväisyyteen Hope ry:lle. Tällöin hoidamme tilityksen pankkitilille eikä sinun tarvitse saapua lopetuspäivänä paikalle ollenkaan.

MAKSU JA TILITYKSET

Pääset näkemään reaaliaikaisen myyntisaldosi Kirppari-Kalle -järjestelmän kautta. Tuotteiden rekisteröitymisessä saattaa olla pieni viive. Henkilökohtaisen asiakasnumerosi ansiosta myydyt tuotteet kirjautuvat tilillesi, vaikka myyntijaksosi olisikin jo ehtinyt päättyä (esim. väärään pöytään päätyneet tuotteet).

Voit maksaa vuokran joko etukäteen tai se voidaan vähentää tilityksestäsi. Tilityksen yhteydessä veloitamme myynneistäsi kaikki maksamattomat pöytävuokrat sekä kuluvan/seuraavan viikon vuokran, mikäli kyseessä ei ole lopetustilitys.

Kun vuokra-aika on ohi, saat tilityksen kassalta käteisenä tai suoraan tilillesi. Yli 100 euron tilitykset maksamme ensisijaisesti suoraan pankkitilille, sillä pyrimme välttämään turhaa käteisen käyttöä emmekä turvallisuussyistä säilytä suuria käteissummia kassassa.

Tilitykset eivät tule automaattisesti tilillesi Kirppari-Kalle -järjestelmässä olevasta tilinumero-kohdasta huolimatta, vaan tilitystä on aina pyydettävä erikseen. Tilisiirron kirjautumisessa kestää noin 1-4 pankkipäivää tilityspäivästä riippuen.

Viimeisen aukiolotunnin aikana ja viikonloppuisin teemme tilityksiä ainoastaan myyntijakson lopettaville.

Mikäli kirpputorin pöytähinnat muuttuvat, tulevat muutokset automaattisesti voimaan myös olemassa oleviin varauksiin, kuitenkin aikaisintaan 14 vrk:n kuluttua. Ilmoitamme mahdollisista hinnanmuutoksista henkilökohtaisesti. Varausjonossa olevat aloittavat myyntijaksonsa uudella ilmoitetulla hinnaston mukaisella hinnalla.

HINNOITTELU

Meillä on käytössämme Kirppari-Kalle -järjestelmä sekä viivakoodeilla varustetut hintalaput, mikä tekee hinnoittelusta sujuvaa, sillä myynti kohdistuu aina oikeaan pöytään. Omatekoisia hintalappuja ei siis voi käyttää. Voit hinnoitella tuotteet joko suoraan Kirppari-Kalle -järjestelmässä tai tulostettuihin lappuihin käsin.

Laput voit tulostaa joko itse tai hakea meiltä. Pöytävuokraan kuuluu yksi tarra-arkki, lisäarkeistaveloitamme 0,20€/arkki. Paperiset laput ovat ilmaisia. 

Noutaessasi laput Aarreaitasta, pyydämme ilmoittamaan asiasta etukäteen joko soittamalla tai viestitse, jotta voimme tulostaa laput valmiiksi. Juuri ennen sulkemista tulostamme ainoastaan etukäteen pyydetyt laput.

Mieti huolella, miten ja mihin kohtaan kiinnität hintalapun. Lapun tulisi olla näkyvällä paikalla ja pysyä tuotteessa hyvin, jottei se katoa. Lappu ei saa olla rypyssä eikä viivakoodia saa peittää.

 

Nuppineuloja ei saa käyttää pistotapaturmien vuoksi. Myös nitojan käyttöä tulisi välttää ja mikäli päädyt käyttämään nitojaa, ethän nido hintalappua kiinni itse vaatteeseen. Tarrallisia hintalappuja ei kannata käyttää kirjoissa, LP-levyissä tai keramiikassa/lasiesineissä. Huomioi myös, ettei tarra pysy kaikissa kankaissa.

Kirjoita aina hintalappuun mahdolliset puutteet tai tieto laitteen toimivuudesta. Myydyillä tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Hintalappuun kannattaa kirjoittaa tuotekuvaus mahdollisimman tarkasti, myös koko on hyvä mainita.

Halutessasi voit ottaa alennusprosentin käyttöön (esimerkiksi viimeisiksi myyntipäiviksi). Ilmoita tästä kassalla, jolloin henkilökunta lisää haluamasi alennusprosentin kassaohjelmaan ja kiinnittää pöytääsi alennuslapun.

Hintoja ei saa alentaa lappuihin käsin vaan hintaa alentaessa täytyy koko hintalappu vaihtaa uuteen.

VALVONTA JA VASTUU

Liiketiloissamme on kameravalvonta sekä hälytysjärjestelmät. Pöytävuokraan kuuluu hälyttimet ja myyjän täytyy itse huolehtia arvotavarat vitriiniin. Aarreaitta ei vastaa varastetuista, kadonneista tai hajonneista tuotteista. Henkilökuntamme tekee parhaansa estääkseen varkaustapaukset ja kaikki varkaudet ilmoitetaan poliisille.

Kirpputori ei vastaa tuotteiden tuhoutumisesta tulipalon, vesivahingon, ilkivallan, murron tai muun meistä riippumattoman syyn sattuessa. Paloturvallisuussyistä tuotteita ei saa jättää myyntiin lattioille, kulkuväylille eikä poistumisteiden eteen. Turvallisuussyistä myyntipaikkojen päälle ei saa laittaa mitään hyllyä tai telinettä.

Jos joku tuote puuttuu, ilmoita asiasta ensin meille. Sitä ei aina ole varastettu, vaan tuote on saattanut päätyä laputtomien tavaroiden joukkoon.

Jos tuotteen omistajaa ei voida tunnistaa puuttuvan hintalapun takia, säilytetään tuotetta kahden viikon ajan, jonka jälkeen se toimitetaan hyväntekeväisyyteen. Myös noutamatta jätetyt tuotteet toimitetaan hyväntekeväisyyteen kahden viikon jälkeen.

Vastuu pöydästä on aina myyjällä. Kirpputorin vastuulla ei ole muistuttaa myyjää tämän pöydästä tai alkavasta varauksesta. Mikäli myyjä jättää pöytävuokrat maksamatta eikä vastaa kyselyihin tai huomautuksiin, kirpputorilla on oikeus tyhjentää pöytä ja toimittaa tuotteet hyväntekeväisyyteen. Lähetämme maksamattomista pöytävuokrista laskun. Laskut ovat perintäkelpoisia.

Henkilökuntamme auttaa mielellään ja vastaa mieltä askarruttaviin kysymyksiin!

Kiitos kun valitsit Kirppari Aarreaitan! Hyviä myyntejä ja mukavia kirppis-hetkiä!